Geja Heinen

Drs. Geja Heinen, Master of Science in Health, Education and Promotion (Msc HEP) en Master of Science in clinical Psycho Neuro Immunology (Msc cPNI), orthomoleculair behandelaar, voedingskundige, presentator, trainer en docent is gepassioneerd over een OER-spronkelijke leefstijl, gebaseerd op de voetsporen die onze voorvaderen hebben nagelaten in ons DNA. In ons DNA ligt onze basisprogrammering opgeslagen, zoals het hebben van een darm van circa 7 meter, de aanwezigheid van één maag, een alvleesklier, twee nieren en de aanwezigheid van signaalstoffen als dopamine in onze hersenen oftewel een unieke programmering die duizenden en duizenden jaren oud is en die vraagt om een leefstijl waarbij al de organen en systemen het beste kunnen functioneren. Veel mensen in deze moderne tijd hebben een leefstijl ontwikkeld die niet aansluit bij deze basisprogrammering en ons lichaam kan zich daar niet zo snel bij aanpassen wat het risico op klachten hoger maakt. In de huidige tijd leven met de moderne gemakken en technologieën van deze tijd én tegelijkertijd rekening houden met onze basisprogrammering die we van onze voorvaderen hebben meegekregen en bij ons dragen is de passie van Geja Heinen.

Na haar afgeronde opleiding Voeding & Diëtetiek volgde Geja Heinen diverse vervolgopleidingen waaronder orthomoleculaire geneeskunde, klinische Psycho Neuro Immunologie, Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) en studeerde af als Master of Science (MSc) in clinical Psycho Neuro Immunology (PNI) aan de Universiteit van Girona, met als onderwerp “Het Chronisch Vermoeidheid Syndroom en het functioneren van de schildklier”. Klinische Pscyho Neuro Immunologie of (kPNI) laat zich het best omschrijven als de wetenschap die alle leefstijlfactoren die van invloed zijn op ziekte en gezondheid onderzoekt en als basis neemt voor behandeling.*

Geja Heinen heeft zowel de NLP Practioner training als de NLP Master Practioner training afgerond en is als Master Practioner gecertificeerd door de Society of Neuro Linguistic Programming. Geja Heinen staat geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici.

"Als kind wil ik al 'schooljuffrouw' worden en dat bleef zo op de middelbare school. Het enorme overschot aan leerkrachten in het begin van de tachtiger jaren maakte dat ik naar een tweede keuze zocht na mijn vwo-opleiding. Die tweede keuze werd afstuderen op voeding. Al tijdens mijn studie had natuurvoeding mijn interesse. Het wilde er bij mij niet in dat je ongebreideld allerlei toevoegingen en nieuwe, ontwikkelde stoffen in een lichaam kon plempen zonder dat dit gevolgen had voor de gezondheid."

Geja Heinen heeft een holistische totaalaanpak waarbij wordt gekeken naar leefstijl, beweging, psychologische invloeden en de effecten daarvan op het immuunsysteem. Ondersteund met leefstijlproducten, voeding, cosmetica en voedingssupplementen die passen bij een OERspronkelijke en dus OERZINNIGe,bewuste leefstijl; Paleo4you. Een OERZINNIGe leefwijze, ook wel paleo lifestyle genoemd, is een leefstijl waarbij mensen zich voeden en gedragen zoals mensen miljoenen jaren geleden in de oertijd deden, alleen dan vertaald naar onze moderne samenleving. Basisbegrippen voor de voeding zijn dan ook: vers, puur en onbewerkt. In deze leefstijl passen dus vooral natuurlijke voedingsmiddelen, zonder toegevoegde suikers en chemisch samengestelde stoffen die als E-nummers in vele verschillende producten te vinden zijn.** Vanuit de klinische Psycho Neuro Immunologie geeft Geja Heinen inzicht in de rol van voedsel en het immuunsysteem vanuit de geschiedenis van de ontwikkeling van de moderne mens en wat dit betekent voor het huidige westerse voedingspatroon. Geja Heinen is bijzonder gedreven om vitaliteit te versterken en burnout te voorkomen en daar heeft zij haar focus extra op gericht.

Maar de Paleo leefstijl is veel meer dan voeding alleen. Als het aan Geja Heinen ligt dan komt er veel meer aandacht aan al deze aspecten die de gezondheid en welzijn beïnvloeden. Met speciale aandacht voor preventie en healthy ageing oftewel een OERZINNIGE leefstijl!

Geja Heinen geeft graag les en wordt regelmatig gevraagd als gastdocent. Daarnaast is ze scientific counselor, verzorgt cursussen en nascholingen op haar vakgebied en is spreker tijdens evenementen en congressen***.Tijdens haar masterstudie waren chronische vermoeidheid en het effectief bewerkstelligen van leefstijlverandering haar specifieke aandachtsgebieden. Geja Heinen heeft bijna 20 jaar ervaring met het realiseren van resultaten in het bedrijfsleven.

 

* PNI of kPNI/cPNI laat zich het best omschrijven als de wetenschap die alle leefstijlfactoren die van invloed zijn op ziekte en gezondheid onderzoekt en als basis neemt voor behandeling. In deze video "Wat is klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI)?" legt Leo Pruimboom van Natura Foundation uit wat kPNI is.

** Lees meer over Paleo-eten in bijvoorbeeld artikelen geschreven door Pruimboom en Muskiet.

"Het is mijn passie mijn kennis en ervaring over te dragen met slechts één doel: dat jij ermee geholpen bent. Pas dan ervaar ik, na bijna 20 jaar uitvoeren van veranderprogramma’s in het bedrijfsleven, twee masterstudies en vele presentaties, echte voldoening. Het is mijn overtuiging dat mensen, in elk geval geldt dat voor mezelf, zich pas echt gelukkig voelen als ze iets kunnen betekenen voor anderen"

www.gejaheinen.com

KPNI

Reacties gesloten.